Leptokaria

Leptokaria je letovalište smešteno na 90 km jugozapadno od Soluna i na najlepšem delu obale u podnožju planine Olimp, 30 km južno od Paralije.

Leptokarija se deli na dva različita dela, jedan je deo koji se nalazi ispod pruge, a drugi iznad pruge. Deo ispod pruge, gde se nalazi i plaža, služi za provod i kupanje, a šoping i odlazak u restorane i kafiće se obavlja u delu mesta iznad pruge.

Plaže u Leptokariji su peščano-šljunkovite i nude veliki izbor barova u kojima možete koristiti ležaljke i suncobrane uz konzumaciju pića. Takođe postoje i delovi plaže na kojima možete koristiti svoje suncobrane i ležaljke. Na plažama postoje tuševi i kabine za presvlačenje.

U Leptokariji možete naći obilje zabavnih sadržaja za decu, kao što su igraonice i zabavni parkovi tako da je izuzetno pogodna za porodičan odmor. Takođe u Leptokariji postoji nekoliko lekarskih ordinacija, apoteka, pošta, policija.

U ponudi je i veliki broj izleta iz Leptokarije do okolnih kulturno-istorijskih lokaliteta. U neposrednoj blizini, nalazi se antički grad Muza i pećina gde se po mitologiji rodio Orfej, čuveni trački pesnik i svirač iz grčke mitologije.

U večernjim satima kroz mesto kruže dva vozića za razgledanje. Veliki je broj ponuda za izlete na Olimp, Skiatos, Solun i slično. Cene hrane su prihvatljive, a hrana je fina i ukusna. Prodavnice su solidno snabdevene za sve ono što vam je potrebno u toku letovanja, takođe je dobro snabdevena i pijaca koja se održava utorkom.

Ovo grčko letovalište ima mnoštvo taverni, barova, kafića, prodavnica i marketa, ali je takođe bogato i diskotekama i noćnim lokalima. Svakako se može zaključiti da ovo mesto nudi ponešto za svakoga.

Objekti u ponudi